Blog geri dön
Gebeliğe Hazırlık

Vakumlu Kürtaj Nasıl Yapılır?

Vakumlu kürtaj oldukça konforlu bir uygulamadır. Bu uygulamanın ilk aşamasında gerekli hazırlıklar tamamlanır. Daha sonra ise özel bir cihaz yardımı ile rahim içerisinde negatif basınç oluşturulur. Böylece rahim duvarının kazınmasına gerek kalmadan gebelik sonlandırılır.

Vakumlu Kürtaj Ne Kadar Sürer?

Vakumlu kürtaj uygulaması genellikle 15 ila 30 dakika kadar sürer. Bununla birlikte uygulamanın süresi, çeşitli etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Doktorunuz konu üzerine bilgilendirme yapacaktır.

Vakumlu Kürtaj Kayıtlara Geçer Mi?

Vakumlu kürtaj uygulaması, hastanın haklarının korunabilmesi için kayıt altına alınır. Bu kürtaj uygulamasına özel bir prosedür değildir. Hastaya uygulanan tüm cerrahi ve medikal tıp uygulamaları, aynı sebepten kayıt altına alınırlar. Hastanın kişisel kayıtlarına, kendisi ve izin verdiği bireyler hariç kimse ulaşamaz. 

Vakumlu Kürtaj Ağrılı Mı?

Vakumlu kürtaj ağrılı bir uygulama değildir. Bu uygulama öncesinde hasta anestezi altına alınır. Dolayısıyla da uygulama sırasında yapılan hiçbir işlemi hissetmez. Uygulama son bulduktan sonra karın bölgesinde ağrı hissi deneyimleyebilir. Doktor, bu hissin önlenebilmesi için hastaya ağrı kesici ilaç reçete edebilir. Bu ilacın, doktorun önerdiği süre boyunca düzenli olarak kullanılması gerekir.

Vakumlu Kürtaj Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Vakumlu kürtaj sonrası iyileşme süreci, klasik kürtaja kıyasla çok daha kolaydır. Çünkü bu uygulama sırasında rahim duvarını (endometriumu) kazımak için kürete başvurulmaz. Gebeliği sonlandırmak için rahimde negatif basınç oluşturur ve bölgedeki dokulara zarar verilmeden gebeliğe dair dokular rahimden alınır. Bu yüzden hastalar kısa bir dinlenme sürecinin ardından günlük yaşamlarına devam edebilirler. Bununla birlikte iyileşme sürecinde doktorlarının önerilerine uymaları gerekir.

İstanbul Vakumlu Kürtaj Fiyatları 2023

İstanbul vakumlu kürtaj fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Bu gönderiyi paylaş

Blog geri dön
Doktora Sorun!
Call Now Button